• Billede 6

  Noget for alle

  - små som store

 • Billede 5

  Fascinerende udstillinger

  - dyk under overfladen

 • Billede 4

  Formidling i børnehøjde

  - leg og læring

 • Billede 3

  Legesyge sæler

  - shows og formidling

 • Billede 2

  Unikke marsvin

  - forskning og formidling

 • Billede 1

  Velkommen til Fjord&Bælt

  - oplev havets magi

oplevelser skoler virksomheder naturama
Fjord&Bælts mission er at inspirere til bevarelse af naturen omkring os gennem oplevelse, fascination og forståelse

 

Fakta om forskningen på Fjord&Bælt

Fjord&Bælt er en attraktion for alle, der er nysgerrige på hvordan livet i havet udfolder sig. Og Fjord&Bælt er ikke mindst en forskningsstation.

Fjord&Bælt’s hold af marsvin er helt unikt. Det er et forskningsprojekt i verdensklasse, der handler om, at lære om marsvinet så vi bedre kan beskytte dem. Vores gæster kan følge forskningen på tæt hold og samtidig lære noget om de udfordringer, marsvin har i naturen. 

Forskningen involverer en række eksperter fra ind- og udland. Især Biologisk Institut ved Syddansk Universitet og Bioscience- Zoofysiologi ved Aarhus Universitet er aktive i arbejdet, der er støttet og godkendt af Miljøstyrelsen.

Øget transport på verdenshavene, vindmølle-og andre bygningsprojekter på havene påvirker havpattedyr. Nogle af vores studier bruges direkte som udgangspunkt for regler og planlægning med henblik på at begrænse påvirkningen af marsvin i naturen. Andre er grundforskning der har til formål at lære mere om marsvins grundlæggende biologi så vi bedre kan beskytte dem i naturen.

Fjord&Bælt har som højeste prioritet at passe godt på vores marsvin og sæler. Dyrenes anlæg er derfor konstrueret så tæt på de naturlige forhold som muligt, og havet strømmer frit igennem det. Her oplever dyrene nemlig alle de naturlige årstidsvariationer ligesom de kan jage fisk, der lever naturligt omkring dem. Fjord&Bælt’s marsvin bruger på den måde alle deres sanser, præcis som i naturen. At Fjord&Bælt’s marsvin har det godt understreges af det 

forhold, at dyrene her lever betydelig længere, end de gør i naturen. 

Ved at besøge Fjord&Bælt kan du lære mere om marsvin og det øvrige liv i vores kystnære områder blive opdateret på den nyeste viden, og så støtter du vores arbejde med at beskytte de vilde marsvin.


Fjord&Bælt kan så meget mere end flotte udstillinger...