Bevilling fra Albani fonden giver mere leg på Fjord&Bælt

Mere leg for børn og unge på Fjord&Bælt

Leg handler om oplevelse, fascination og ikke mindst læring. Med en bevilling fra Albani fonden bliver der nu endnu mere at lege med på Fjord&Bælt. 
Bevillingen, som er på 151.000 kr. hjælper Fjord&Bælt i gang med en række nye aktiviteter, der giver børn i alle aldre flere muligheder for at lege allerede til sommer.

For de allermindste opsættes marsvine-gynger, så børnene kan gemme sig helt væk i den lille hval - marsvinets - univers.
Til de lidt større børn skabes et udklædningsunivers med selfie-funktion. Her kan børnene klæde sig i spændende dyrekostumer lige fra krabber, søstjerner til hajer. Og hele herligheden kan foreviges i en selfie – så familie og venner kan følge med på computeren, via mail eller gennem sociale medier.

Større børn og unge skal også lege! På en ny udstillingsvæg vil vi fokusere på havets smådyr. Levende tangrejer, sandorm, perlerandede søanemoner, kutling, tangspræl og fløjfisk vil bevæge sig rundt i rækker af akvarier med touch-skærme ved siden af. Touch-skærmene er de større børns lege-element, hvor de får mulighed for interaktivt at se alle mulige fun facts om fiskeæg, rokkeunger, hajunger, hvor meget sand en sandorm spiser om året osv. osv. Og skole- og gymnasieelever vil kunne bruge akvarievæggen til at nærstudere dyr som supplement til undervisningen.

Mette Thybo, direktør siger: ”Bevillingen fra Albani Fonden giver os mulighed for at styrke vores mission om at inspirere til bevarelse af naturen. Vi har valgt et særligt fokus på børnene. Fra de helt små, som bare tilegner sig verden gennem leg, til de større børn, som gennem fun facts fascineres og inspireres til at sætte pris på den natur, vi har lige i nærheden”.