Hajer

SO6Er hajer i virkeligheden lige så farlige, som man går og tror? Kan det passe, at den største fisk, der er fanget i Danmark er en haj på 7 meter? Hvor mange sanser har en haj? Kom helt tæt på en dyregruppe, der har eksisteret som toptunet rovdyr i mere end 400 millioner år. Foredraget går ind på forskellige aspekter af hajernes liv – fra fødsel til død og de tilpasninger, der har gjort hajerne til de dyr, de er.

Sæler i Danmark

SO5Hvor mange sæler findes der i Danmark? Og hvilke? Hvor kan man se dem henne? Hvor dybt kan de dykke – og hvordan finder de deres mad? Dette foredrag bringer jer tæt på sælerne. Hør hvordan sælerne er tilpassede til et liv både på land og i vand. Få forklaringen på, hvorfor sælerne på Fjord&Bælt – og i naturen – svømmer på hovedet, og få mange andre gode historier om Danmarks største rovdyr.

Marsvin og andre hvaler

SO4Hvordan jager kaskelotten? Hvordan ser grønlandshvalernes barder ud? Hvorfor hedder en rethval en rethval? Hvor stor er en blåhval? Hvor mange marsvin har vi Danmark? Hvalerne er en af de dyregrupper fra havet, der interesserer flest mennesker verden over. Dette foredrag handler om forskellige arter af hvaler, herunder selvfølgelig også den danske hval – marsvinet. Med udgangspunkt i Fjord&Bælts samling af hval-genstande og de levende marsvin i bassinerne, fortælles mange sjove, fascinerende og fantastiske historier om hvalerne.