Naja

Levende-dyr4Naja blev født i Odense Zoo i 2000 og ankom til Fjord&Bælt i marts 2001. Hun er den yngste af Fjord&Bælts sæler.

Tulle

Levende-dyr5Tulle blev født i Nordsømuseet i Hirtshals i 2000 og ankom til Fjord&Bælt i april 2001. Tulle var en af hovedrolleindehaverne i tv-serien "Luffer & Gæller" og er altså allerede blevet tv-stjerne.

Svante

Levende-dyr3Svante blev født i Acquario di Genoa i Italien i 1999. Svante er vores eneste han og altså italiener af fødsel. Både Svantes mor og far kom imidlertid til Genoa fra Fiskeri- & Søfartsmuseet i Esbjerg, så der er en vis portion vestjysk blod i Svantes årer. Han ankom til Fjord&Bælt i oktober 2001.

Legesyge sæler

Levende-dyr2Fjord&Bælt har tre spættede sæler i det inderste af de to havnebassiner. Sælerne ankom fra andre zoologiske haver og akvarier i løbet af 2001. Siden er der kommet fire unger til verden i Fjord&Bælts bassiner. Alle fire unger er i dag i andre zoologiske haver og akvarier i Europa.

Dyrepasserne arbejder med sælerne på samme måde som med marsvinene. Det er vores mål, at sælerne også indgår i forskningsarbejdet. De er allerede godt på vej og har lært en række vigtige øvelser af dyrepasserne på Fjord&Bælt.

Freja

levende-dyr6Marsvinet Freja kom til Fjord&Bælt i april 1997. Hun var gået i et bundgarn sammen med Eigil.
Vi regner med, at hun blev født i 1996 eller måske i 1995, så hun var altså et eller to år, da hun kom til Fjord&Bælt.
Siden er hun blevet trænet til at være med i forskellige forskningsprojekter, og hun kan også lave marsvinekunster, som man kan opleve, når man er gæst på Fjord&Bælt.