Undervandstunnel - havet omkring os

thumb Undervandstunnel1I undervandstunnelen går du under havets overflade. Vandet uden for ruderne er rigtigt havvand fra Storebælt og Kerteminde Fjord, der drives frem og tilbage af tidevandet. Hvis du kigger godt efter, kan du se, om det er ved at blive højvande eller lavvande, efter hvilken vej strømmen løber.

Der er også masser af liv uden for ruderne. Sælerne drøner forbi ruderne mens de kigger efter sjove ting nede på bunden. Marsvinene skal du have lidt mere tålmodighed for at se, men hvis du er heldig, kan du se dem jage småfisk, mens de står lodret op og ned lige uden for ruderne.

Men når nu sæl- og marsvinebassinerne uden for tunnelen egentlig er rigtigt hav, er der naturligvis også andre dyr. Der er fisk, søanemoner, rejer, krabber og mange andre. Det er forskelligt, hvilke dyr man kan se hen over året, da dyre- og plantelivet i havet også veksler med årstiderne.

I udstillingen i tunnelen kan du høre meget mere om livet, du kan se uden for ruderne, prøve at ”dykke” med sælerne og marsvinene og høre en sild prutte.

Krabbefangerkonkurrence

SFB3Tjek programmet på hjemmesiden eller spørg i receptionen og find ud af, hvornår der afholdes krabbefangerkonkurrence. En populær børneaktivitet, hvor man med stang, madding og spand skal fange krabber på tid. Hvem bliver mon dagens krabbemester? (afholdes kun i sommerperioden)

Rørebassiner

SFB2I udstillingerne finder man to rørebassiner - et med stenbund og et med sandbund. Her kan børn få fingrene i vandet og mærke, føle, røre på den verden af spændende dyr og planter, der gemmer sig under overfladen. Spørg biologen og hør fascinerende fortællinger om dyrene. Vidste du, at krabben har to tissemænd?

Flere artikler ...