Praktisk Info

thumb praktisk info

Et rart sted at være

Vi bestræber os på, at Fjord&Bælt skal være et rart sted at besøge for alle vores gæster. Vi har samlet nogle praktiske oplysninger for de af vores gæster, der kan have særlige behov. Hvis du under et besøg har oplevet noget, du var utilfreds med, vil vi meget gerne vide det. Så kan vi hurtigere få rettet eventuelle fejl og mangler.

Information

Du kan altid ringe til vores reception på tlf. 65 32 42 00 eller maile på Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den.. Du er velkommen til at kontakte os, hvis du har spørgsmål om dit kommende besøg på Fjord&Bælt.

Parkering

Fjord&Bælt råder over en parkeringsplads med plads til ca. 50 biler. Parkeringspladsen er placeret ved hovedindgangen. I sommermånederne, hvor vi har mange gæster, er alle p-pladserne ofte optagede, men så er der flere muligheder for parkering i umiddelbar nærhed af Fjord&Bælt. Bag Kerteminde Rådhus er der næsten altid ledige pladser (gratis og ingen tidsbegrænsning). Herfra er der 2-300 meter til Fjord&Bælts hovedindgang. Rådhuset er den brune bygning i lyskrydset nordøst for Fjord&Bælt.

Kørestol

Fjord&Bælt er indrettet, så der er adgang for handicappede i kørestol overalt. Men at lave spændende udstillinger kræver, at der også er mange krinkelkroge, hvor det er nødvendigt med lidt tålmodighed. Mange steder i huset er der niveauforskelle, der ikke kan forceres af kørestole. Men så er der altid en adgang til det samme område andre steder fra. Handicaptoilettet er placeret på 1. sal, som der er adgang til med elevator. Der er adgang til akvariekælder og undervands-tunnel med elevator. Det kan godt virke uoverskueligt at finde rundt i huset. Men personalet er selvfølgelig altid klar til at give en hjælpende hånd. Bemærk, at der er gratis adgang for én hjælper pr. kørestolsbruger samt pr. blinde. Gangbesværede har mulighed for at låne en kørestol.

Barnevogn

For vores yngste gæster - altså for dig, der stadig bruger ble og af og til skal trilles rundt i en vogn - har vi klapvogne, som vi udlåner gratis til din mor og far. Hvis du medbringer egen klapvogn eller barnevogn er det også muligt at komme omkring i centret. Har du brug for at få skiftet din ble, er der puslerum på et af toiletterne i receptionen og på 1. sal. Hvis du er meget lille, er der bløde lænestole flere steder i udstillingerne, hvor din mor kan sidde godt, når du vil ammes.

Madpakke

Et længere besøg med en masse aktiviteter på Fjord&Bælt kan få sulten frem hos de fleste. I sommerhalvåret kan gæster nyde deres medbragte mad ved borde og bænke udendørs. På regnvejrsdage er der ly under de opsatte kæmpesejl, der indrammer terrassen på Fjord&Bælt. Skoleklasser o.lign. kan, såfremt der er ledigt, benytte skoletjenestens lokale.

Rygning

Det er ikke tilladt at ryge i Fjord&Bælts bygninger og i udendørsområdet ved marsvin og sæler. Det er tilladt at ryge i den udendørs café på havnefronten.

Hunde

Af hensyn til vores havpattedyr er det ikke tilladt at medbringe hunde på selve Fjord&Bælt. Men der er opsat hundekroge ved hovedindgangen hvor hunden kan ligge i skygge og hvor vi altid bestræber os på at have en skål med frisk vand. Du kan med dit Fjord&Bælt armbånd til hver en tid gå ud og lufte din hund og komme tilbage i centeret. Kontakt receptionen, hvis der ikke er friskt vand til din hund.

Affald

Vi er meget opmærksomme på, at der altid skal være rent og pænt overalt på Fjord&Bælt. Toiletterne rengøres flere gange dagligt. Hvis du skulle opdage noget, der ikke er rent, så sig det venligst til personalet, der så straks vil sørge for rengøring. Alle affaldsbeholdere i udstillingerne og i udendørsområderne på Fjord&Bælt er indrettet, så du kan sortere papir og pap fra andet affald. Hjælp os med at gøre det rigtigt.