Marsvin

Her på siden kan du få meget mere viden om nogle af de mest populære dyr du kan finde på Fjord&Bælt. Du er selvfølgelig også altid velkommen til at stille spørgsmål på vores facebook side hvor vores biologer altid sidder klar til at give dig en naturlig forklaring.

VOD1Marsvinet er den eneste hval der yngler i danske farvande. Den er fætter med delfinerne, men har en anderledes adfærd. Den er mere sky.

Hvaler er pattedyr, der ånder med lunger som os mennesker. Den føder levende unger og selvom marsvinet både føder sine unger, og at den hele livet lever under vand, så skal den med jævne mellemrum op til overfladen og trække luft. Dens åndehul, som svarer til vores næse, sidder oven på hovedet, så den behøver ikke at stikke hele hovedet over vand, for at trække vejret.

Selvom marsvin er meget almindelige i danske farvande, er det faktisk ikke så meget man ved om de små hvaler. Derfor har Fjord&Bælt fået tilladelse fra Naturstyrelsen til at holde op til 4 marsvin i fangenskab til forskningsbrug. Siden har to af marsvinene fået en unge, som kaldes en kalv inden for hvaler. Kalven er det første marsvin, der har overlevet en fødsel i fangenskab.