Vær med til at fejre Fjord&Bælt's 25-års jubilæum og deltag i de mange spændende events. Der er noget for enhver smag. Nedenfor finder du en oversigt og de kommende events og du kan downloade hele programmet her: 25 Events - program 2022

Krybdyr og gift-dag med levende dyr på Fjord&Bælt

Lørdag d. 12. November kl. 10.00 - 13.00

Kom med på Fjord&Bælt og mød levende krybdyr!
Har du nogensinde mødt en kvælerslange? En snog? Hvad med en vorteøgle? Eller skægagame? Måske en skildpadde?

Nu har du muligheden! Vores seje formidler-kollega Poul fra Naturama kommer til Fjord&Bælt med netop disse levende krybdyr og giver et oplæg om dyrene og deres og andre dyrs gifte.

Poul starter med sit oplæg om dyrene først – hvem har gifttænder, hvem er giftige, hvem har tidligere haft gift i sig og hvordan er det sådan gift i dyr virker. Efter oplægget har I mulighed for at møde dyrene og man er meget velkommen til at stille alle de spørgsmål man kunne tænke sig under hele seancen!

Koster alm. entré pris.

Gyotaku: Tryk af fisk - Kreativt værksted

Lørdag d. 19. November kl. 10.00-14.00

Find din kreative side frem og kom på Fjord&Bælt og vær med til at lave tryk af fisk!

Ja, den er god nok. Vi laver et kreativt værksted på Fjord&Bælt, hvor vi laver GYOTAKU-tryk!

Gyotaku er en gammel traditionel måde, man brugte i Japan i midt-1800-tallet, til at dokumentere fisk, som man havde fanget til havs. De gjorde det ved at tage fisken, gøre den ren og male den med blæk, så de kunne få et aftryk af den på washi-papir (papir som er lavet af fiber fra et gampi træ). På den måde kunne fiskerne nemmere dokumentere hvilken slags fisk de havde fanget, hvor store de var og hvor mange de havde fanget. Det rygtes også, at samuraierne brugte det til at afgøre fiskekonkurrenter.

Man bruger stadig gyotaku-aftryk i Japan og kan se dem i grejbutikker i Japan som kunst.

Flere og flere prøver kunsten efter og er begyndt at prøve at lave gyotaku-tryk, da det samtidig er en utrolig smuk form for tryk, og som kan laves på både papir, stof og lign.

På Fjord&Bælt vil du i vores kreative værksted blive kyndigt vejledt af vores formidler, som samtidig kan fortælle lidt mere historie om gyotaku-tryk og om de forskellige fisk, som vi bruger til aftrykkene – f.eks. bars, torsk, fladfisk som stubbe og rødspætte, og måske en ulk. Du vil kunne lave aftryk på papir, mulepose eller t-shirt og få det med hjem 🤩

Pris: 50 kr. Køb billet direkte i billetsalget på Fjord&Bælt.

Eller

Julemandens gaveværksted - Krea-Café for børn og voksne

Søndag d. 4. December

Nu nærmer julen sig og måske I mangler lidt kreative julegaver?

Kom på Fjord&Bælt og vær med i julemandens gaveværksted. Slå dine kreative folder fri og kast dig ud i at lave hjemmelavede julegaver til venner og familie.

Måske du vil lave det årlige barnehåndaftryk om til en krabbe? Eller lave et maleri af materialer fundet på stranden?

Fjord&Bælt sørger for alle materialer samt en krea-guide, der kan hjælpe jer med at lave de fine julegaver. Vi har samtidig sørget for en masse inspiration, så der er rigeligt at vælge imellem, når I sætter kreativiteten fri og går i julestemning.

Der vil være hyggelig julemusik og måske en pedernød eller to.

Det er gratis at deltage, når entréen er betalt.

Jule-fællessang med Povl Christian Balslev

Lørdag d. 17. December

Helt ind i maskinrummet på Fjord&Bælt

Alle onsdage 14:45 

Vær med til at klargøre foderet til dyrene og tilrettelæggelse af træningen. Du får et helt unikt indblik i hvordan forskningen foregår.
(Kræver tilmelding)

  • I maskinrummet på Fjord&Bælt = kr. 750,- pr. person (max 4 pers.)

Kontakt vores eventkoordinator hvis du har spørgsmål til arrangementerne

Ring på: 24 88 62 80