Særudstilling: “Livet I Døden 2.0” – Hele dagen

10. februar - 30. november 2022
I en dramatisk opsætning følger vi hvordan et havpattedyr langsomt (men sikkert!) fortæres af havets ådselædere... krabberne, søstjernerne og andre hvirvelløse dyr.

Tilbageblik: Vi skriver 2019. De to biologer Jeppe Kaczmarek og Ditte Bølle Jespersen sidder på et kontor og snakker om hvordan døden er en forudsætning for livet i naturen. Her opstår tanken om at skabe et univers hvor denne, en af livets vigtigste forudsætninger, kan fortælles i udstillingen på Fjord&Bælt.

 

Et par måneder senere åbner Fjord&Bælt særudstillingen Livet i Døden. Der er skabt et specielt akvarie, som er lukket i sit eget system og med eget rensningsanlæg. I akvariet nedsænkes en selvdød sæl, der nu skal fortæres af små havdyr. Præcis som det sker i naturen.

Efterhånden som sælen går i forrådnelse og bliver til et måltid ser vi hvordan sælens knogler bliver synlige indtil det, til sidst, er der rene skelet, der er tilbage. Og publikum fulgte med. Nogle fik en engangsoplevelse. Andre kom igen og igen og oplevede udviklingen uge for uge.

Fælles for alle er at de kom hjem med en vigtig fortælling om hvordan livet hænger sammen.

 

Fjord&Bælt gentager nu succesen og åbner igen det fascinerende formidlingsprojekt. Denne gang oplever publikum hvordan et marsvin gennemgår processen indtil dyret fremstår som renpillet skelet alt imens formidlerne fortæller om hvordan processen foregår.

Udstillingen har fået titlen LIVET I DØDEN 2.0 og åbner 10. februar 2022