Interessante facts

  • Når fingertang tørrer i f.eks. solen så dannes der ofte et hvidt stof på overfladen. Dette er et sukkerstof kaldet mannitol.

 

  • Fingertang har levetid på omkring 6 – 10 år.

Fingertang er Danmarks næststørste tangplante lige efter palmetang. Fingertang har en meget kraftig hæfteskive som den sætter sig fast på sten og andre hårde substrater på bunden. Fra hæfteskiven er der en 5 – 30 cm lang stilk hvorfra flere blade deler sig som fingre på en hånd. Fingertang kan blive op til 3 meter lang.

Fingertang vokser typisk hvor der er lidt mere salt i vandet og gerne over 15 ‰. Så foretrækker den stabile temperaturer der ikke gerne kommer over 15 grader. Derfor vokser fingertang også typisk lidt dybere end f.eks. blæretang og savtang og ses typisk på dybder mellem 1 – 7 meter.

 

Fingertang er en brunalge. Brunalger får deres brune udseende af farvestofferne fucoxanthiner. Nogle brunalger er bare et par centimeter store hårtotter mens andre er grenende buske, mens de største er læderagtige meter høje. Fingertang hører under de store læderagtige tangplanter.