Jobopslag

Vil du være vores nye kollega?

Ledige stillinger vil blive slået op herunder...:)

Bemærk at Fjord&Bælt ikke modtager ansøgninger ved fysisk fremmøde.

Nytænkende underviser som ansvarlig for Fjord&Bælt og Naturamas skoletjeneste

 

Fjord&Bælt og Naturama søger en underviser, der kan tage ansvaret for udvikling af skoletjenesten på begge attraktioner. Vi søger en person, som kan udvikle og forme undervisningen, så naturen bliver hørt igennem viden, leg og fascination. Vi skal uddanne børn og voksne, og vi skal gøre det spændende, modigt og med naturen og forskning i fokus.

 

Hvem er Fjord&Bælt og Naturama?

Fjord&Bælt, i Kerteminde, er et kombineret forsknings- og formidlingscenter, der fokuserer på det danske kystnære hav og med særlig ekspertise i de danske havpattedyr; marsvin og sæler. Fjord&Bælt har årligt ca. 47.000 gæster, hvoraf ca. 5.000 er elever, der bliver undervist i skoletjenesten. Fjord&Bælt er i gang med en stor udvidelse der skal stå klar i starten af 2026, hvortil der bliver bygget nye undervisningslokaler. Der ligger her en spændende opgave i at udvikle undervisningsforløb, der passer sammen med det nye hus og de nye udstillinger.

 

Naturama, i Svendborg, er et naturhistorisk museum med årligt ca. 67.000 gæster, hvoraf ca. 8.000 er elever i skoletjenesten. Naturama er et formidlings- og videnscenter, med naturen i fokus. At opdage naturens hemmeligheder er nøglen til at tænde en lidenskab for dens bevarelse. Så vi tror på, at fordybelse i naturen inspirerer til en dybere respekt og et stærkt ønske om at beskytte naturen for fremtidige generationer.

 

Jobbet

Undervisningen på de to attraktioner er en blanding af aktiviteter, praktiske øvelser og demonstrationer. Al undervisning tilpasses efter niveau og alder. Som ansvarlig for skoletjenestens indhold arbejder man tæt sammen med de faste biologer og formidlere både på Fjord&Bælt og Naturama. Man vil være fysisk til stede på begge arbejdspladser i løbet af ugen, man bestemmer dog selv, sammen med teamet, hvornår man er hvor. Samlet set er formidlingsteamet i dag på fire personer, tre biologer og én dyrepasser. Denne stilling er en ekstra femte person til teamet.

 

Som ansvarlig for skoletjenesten har man til opgave at udvikle nye undervisningsforløb, skabe en god kontakt til skolerne, koordinere undervisningen, men også i høj grad selv at undervise. Vi ser gerne, at man er kreativ i at bruge vores unikke rammer og personalets kompetencer. En undervisningsoplevelse hos Fjord&Bælt og Naturama skal skille sig ud fra den daglige undervisning i skolen. Så i denne stilling får man mulighed for at forme, udvikle og undervise i en skoletjeneste i udvikling.

Opgaverne

 • Kreativ udvikling af nye skoleforløb indenfor natur, miljø og klima.
 • Undervise elever fra børnehave til gymnasieniveau.
 • Skabe en kontakt til skolerne.
 • Koordinere og strukturere skoletjenesterne.

 

Hvad forventer vi af dig?

 • Forståelse for læreplaner og hvad lærerne ønsker sig af undervisningen.
 • Interesse for natur, biologi og forskning.
 • Erfaring med eksterne læringsmiljøer.
 • Kreativ, Idérig og modig.

 

Vi søger derfor en person med indsigt i skolerne, som er en fantastisk underviser og som formår at skabe gennemarbejdet, inspirerende, sjov og lærerig undervisning. Gerne en lærer, der kan tænke ud af boksen, som har mod på at prøve nye metoder af, men som samtidig kan skabe robust undervisning. Du skal have nogen viden om natur, biologi og klima, men der er dog samtidig stor biologisk hjælp at hente fra kollegaerne.  Vi ser meget positivt på erfaring fra eksterne læringsmiljøer.

 

Ansættelsesvilkår 

 • Fuldtid efter gældende overenskomst for din faggruppe.
 • Arbejdstid er typisk fra kl. 8 - 16, men er fleksibel. Der kan forekomme weekend og aftenarbejde.
 • Arbejdssted er både på Naturama i Svendborg og Fjord&Bælt i Kerteminde. Det foretrækkes at man har faste dage hvor man er.
 • Du refererer til lederen af operationen, Jeppe Kaczmarek.
 • Tiltrædelse hurtigst muligt.

 

Send din ansøgning

Så brænder du for at udvikle og undervise om og i naturen, og kunne du tænke dig at arbejde med fantastiske og utrolig passionerede kollegaer, så send gerne en ansøgning og CV til job@naturama.dk.

Ansøgningsfristen er søndag d. 26. maj 2024 og vi afholder samtaler i den efterfølgende uge.

 

Børneattest

Vi indhenter børneattest.

 

Spørgsmål?

Har du spørgsmål til stillingen eller bare gerne vil vide mere om Naturama og Fjord&Bælt, skal du være mere end velkommen til at ringe til Jeppe (leder af operationen) på tlf. 2067 2249.

 

Download stillingsopslaget her

Naturama søger nye naturguider

Naturama i Svendborg søger naturguider til vores team af timelønnede kollegaer

På det naturhistoriske museum i Svendborg, Naturama, har vi fokus på god formidling af naturen i de nordiske lande – krydret med nogle få levende (men eksotiske!) dyr.

Vi søger 2-3 udadvendte naturguider, der kan være med til at give vores gæster en god oplevelse, hvor de også bliver klogere på natur, biodiversitet og menneskets rolle i den.

Arbejdet foregår hovedsageligt i weekender, helligdage og ferier.

 

Arbejdsopgaver:  

 

 • Dagligt drift af museet (åbne og lukke)
 • Formidling for et bredt publikum (vi har gæster i alle aldersgrupper)
 • Formidling hos eksterne partnere (for eksempel på skoler eller til eksterne arrangementer)
 • Formidlingsaktiviteter herunder rundvisninger, børnefødselsdage, oplæg osv.
 • Pasning af vores dyr i weekenden (herunder mus, slanger, øgler, insekter og spindlere)
 • Hovedsageligt weekend og feriearbejde, samt aftenarbejde i hverdagene (hovedsageligt torsdag).

 

Vi forventer af dig:  

 

 • Du er under uddannelse som biolog, lærer eller lignende, og har stor interesse for naturen.
 • Du er god til at formidle og er udadvendt (det er en fordel hvis du har erfaring med formidling).
 • Du er mødestabil og fleksibel.
 • Du kan håndtere travle perioder, men kan samtidig sætte dig selv i gang når der er stille.
 • Du har gåpåmod og har ja-hatten på ift. nye arbejdsopgaver.
 • Det er en fordel at du har kørekort og evt. bil.
 • Du har gode engelskkundskaber, og det er en fordel hvis du kan lidt tysk (vi har mange tyske turister)
 • Du har mod på at give den gas i skolernes ferie, da dette er vores højsæson!

 

Ansøgning: Tænker du, at det kunne være noget for dig at arbejde som naturguide hos Naturama, så send dit CV, samt en ansøgning til os hurtigst muligt. Send gerne en vedhæftet fil med alle oplysninger til stine@naturama.dk og marker mailen med ’Ansøgning Naturguide’.

 

Deadline er d. 1. maj kl. 12.00. Der vil blive sat dato for indkaldelse til samtale efter ansøgningsfristen. Spørgsmål angående stillingen kan stilles til Stine Rasmussen på mail: stine@naturama.dk.

 

Download stillingsopslaget her