Nyheder

NyhederFredag d. 17. september 2021

Nye marsvin trives på Fjord&Bælt
Da de to nye marsvin først ankom til Fjord&Bælt var de begge underernæret og deres vejrtrækning var påvirket af parasitter i lungerne. Efter nogle uger, hvor vi sørgede for al den nødvendige fodring, nåede de begge en normalvægt i forhold til årstiden og deres alder. De fik desuden begge en speciel og grundig behandling imod parasitterne. Blodprøverne viser at begge er sunde og raske.

NyhederFredag d. 17. september 2021

Peter Teglberg Madsen i radioprogrammet Vildt Naturligt
Professor Peter Teglberg Madsen, biolog med sansefysiologi som speciale er gæst i radioprogrammet "Vildt Naturligt" hvor han bl.a. forklarer hvalers brug af ekkolokalisering til at finde bytte.

NyhederFredag d. 13. august 2021

Forsvarsminister på Fjord&Bælt
Forsvarsminister Trine Bramsen besøgte Fjord&Bælt for blandt andet at høre om hvordan studier i hørelsen hos marsvin kan bruges i sammenhæng med forsvaret. Du kan høre ministeren og forsker Magnus Wahlberg fortælle om projektet på linket nedenfor.

NyhederTorsdag d. 11. februar 2021

Debat om marsvinehold på TV 2 Fyn
TV 2 Fyn sendte 11. februar en live debat mellem hvalforsker Peter Teglberg Madsen og kampagnechef Espen Sloth fra World Animal Protection. Du kan læse om debatten og se hele indslaget på linket nedenfor.

NyhederTorsdag d. 11. februar 2021

videnskab.dk om marsvin på Fjord&Bælt
Forsker Magnus Wahlberg skriver om forskningen i marsvins hørelse, som svar på kritik fra World Animal Protection, der ikke mener arbejdet med marsvin på Fjord&Bælt er rimeligt.