Nyheder

NyhederFredag d. 22. september 2023

Mød verdens ældste marsvin, Freja
Mød verdens ældste marsvin, Freja, og hendes bidrag til hvalforskning igennem 26 år

NyhederTorsdag d. 9. marts 2023

Visual deprivation induces a stronger dive response in a harbor porpoise
Brødtekst mangler

NyhederMandag d. 20. februar 2023

Artikel i HABITAT om marsvinet Freja
Læs artiklen om Marsvinet Freja og hendes bidrag til forskningen i havpattedyr, gennem hele 25 år, i magasinet HABITAT udgave #26 februar 2023

NyhederOnsdag d. 5. oktober 2022

Fjord&Bælt er en del af verdensomspændende netværk med fokus på dyrevelfærd og bevarelse af arterne
Species360 er verdensomspændende organisation med fokus på dyrevelfærd og artsbevarelse af vilde dyr. Organisationen samler et netværk af aktører indenfor akvarier, zoologiske haver, universiteter og forskningsinstitutioner over hele verden.

NyhederFredag d. 18. marts 2022

Fjord&Bælt vinder 1. pris ved IMATA
Verdens største organisation for træning og velfærd i havpattedyr tildeler Fjord&Bælt førsteprisen for arbejdet med havpattedyr på centret i Kerteminde.

NyhederTorsdag d. 14. oktober 2021

Havpattedyr bruger lydene i deres navigation og til at skelne genstande fra hinanden.
Lyd transporteres 4,5 gange hurtige i vand end i luft. Havpattedyr bruger lydene i deres navigation og til at skelne genstande fra hinanden. Men hvordan skelner for eksempel marsvin mellem forskellige objekter? Det kan du læse om i denne artikel fra Journal of Experimental Biology.

NyhederFredag d. 17. september 2021

Nye marsvin trives på Fjord&Bælt
Da de to nye marsvin først ankom til Fjord&Bælt var de begge underernæret og deres vejrtrækning var påvirket af parasitter i lungerne. Efter nogle uger, hvor vi sørgede for al den nødvendige fodring, nåede de begge en normalvægt i forhold til årstiden og deres alder. De fik desuden begge en speciel og grundig behandling imod parasitterne. Blodprøverne viser at begge er sunde og raske.

NyhederFredag d. 17. september 2021

Peter Teglberg Madsen i radioprogrammet Vildt Naturligt
Professor Peter Teglberg Madsen, biolog med sansefysiologi som speciale er gæst i radioprogrammet "Vildt Naturligt" hvor han bl.a. forklarer hvalers brug af ekkolokalisering til at finde bytte.

NyhederFredag d. 13. august 2021

Forsvarsminister på Fjord&Bælt
Forsvarsminister Trine Bramsen besøgte Fjord&Bælt for blandt andet at høre om hvordan studier i hørelsen hos marsvin kan bruges i sammenhæng med forsvaret. Du kan høre ministeren og forsker Magnus Wahlberg fortælle om projektet på linket nedenfor.

NyhederTorsdag d. 11. februar 2021

Debat om marsvinehold på TV 2 Fyn
TV 2 Fyn sendte 11. februar en live debat mellem hvalforsker Peter Teglberg Madsen og kampagnechef Espen Sloth fra World Animal Protection. Du kan læse om debatten og se hele indslaget på linket nedenfor.