Udstilling

Akvarierne – et hav af oplevelser

Kom helt tæt på ved et af Fjord&Bælts fascinerende rørebassiner, hvor du kan stikke hånden i vandet og selv føle, røre og lugte dig frem mellem fisk, dyr og planter.

Vælg blandt alle oplevelser her:

Nyeste Populære

Aktivitet

Krabbefangerkonkurrence
Vær med når krabberne skal løbe om kap - Er det mon din krabbe der er den heldige vinder?:-)

Aktivitet 3- 4. juni 2023

Kreaværkstedet er åbent 12-14
Besøg det kreative værksted og lav dit helt eget kunstværk med maling, sten, blade og silkepapir på lærred. Det koster en flad 50'er. at lave dit eget kunstværk...:-)

Aktivitet

Prøv livet som dyretræner på Fjord&Bælt
Vær med til at klargøre foderet til dyrene og tilrettelæggelse af træningen. Du får et helt unikt indblik i hvordan forskningen foregår.

Aktivitet

Træning/forskning med marsvin
Se med når dyrene gennemgår den daglige træning. Vi starter med sælerne og derefter går turen til marsvinene i det andet bassin. Ofte vil der i denne morgentræning være forskere, sammen med trænerne, som arbejder med dyrene. Det kan blive lidt mere teknisk. Og derfor vil der ofte ikke være præsentationer. Men vores gæster kan stille spørgsmål umiddelbart efter forsknings-sessionen.

Aktivitet

Pighvarren – Havbundens hersker
Pighvarren - havbundens hersker og bugtens redning. Hør om vores pighvar-projekt og se de små pighvarre blive fodret.

Aktivitet

Mandage er museet kun åbent for undervisning – udstillingerne er lukket

Permanent udstilling13. juni 2022 - 26. juni 2023

Fjord&Bælt udvider
Stor bevilling sikrer kæmpe udvidelse af Fjord&Bælt

Aktivitet

Hvalfortællinger
Hvilke hvaler besøger de Danske farvande? Hvor stor er en finhval egentlig? Og hvad sker der når hvaler strander? Få stillet din nysgerrighed omkring hvalernes mystiske verden.

Aktivitet22. marts 2022

Hav-platformen på Fjord&Bælt
Vores Havshelter er i øjeblikket under reparation. Bølgerne og den stærke strøm i havnen har beskadiget noget af fortøjningen. Vi håber at være klar igen inden længe, så platformen igen kan bruges til sjove og lærerige aktiviteter.

Aktivitet 4. december 2021 - 31. december 2023

Fodring og præsentation af fisk
Se med når vi fodrer fiskene og hør om de forskellige arter der fodres.

Aktivitet

Mød dyrene i rørebassinet
Mød dyrene i rørebassinet. Hvor mange ben har en krabbe? Hvad spiser søstjerner? Der er risiko for våde ærmer, men til gengæld er der massevis af spændende fortællinger lige under overfladen.

Aktivitet

Træning af sæler og marsvin
Se med når dyrene gennemgår den daglige træning. Vi starter med sælerne, som gennemgår forskellige former for øvelser afhængigt af de forskningsprojekter som er relevante på dagen. Derefter går turen til marsvinene i det andet bassin. Der kan være forskere, sammen med trænerne, som arbejder med dyrene. Det kan blive lidt mere teknisk. Og derfor vil der ofte ikke være præsentationer. Men vores gæster kan stille spørgsmål umiddelbart efter forsknings-sessionen.