Vinderne 2022

Konkurrencen er slut for i år og vinderne af fotokonkurrencen Skyd På Naturen 2022 blev fundet blandt de i alt 505 indsendte billeder.

Alle billederne kan ses i udstillingen på Naturama fra onsdag 22. november.

1. pladsen voksenkategori

Silas Orbe modtager 1. prisen for bedste billede. Billedet hedder "Strittende Larver" og viser bladhvepselarverne i færd med at fortære et blad. Læg mærke til hvordan larvernes bagkroppe er i truende forsvarsposition med løftede bagkroppe, som signalerer "du skal ikke spise mig" Silas (til venstre i billedet) ses her sammen med præmiesponsor Brian Bang fra Click Svendborg.

2. pladsen voksenkategori

"Reflections of a jelly" kalder Rune Rasmussen dette fine billede af øregoplens reflektion i vandspejlet. Billedet er en nærmest abstrakt og kunstnerisk oplevelse.

3. pladsen voksenkategori

Keld Skytte Petersen har taget billedet "Der Duftes". Harens årvågne og vagtsomme blik, som favner hvordan dyret både skal koncentrere sig om at finde føde og sikre at den ikke selv bliver føde for ræve, ulve og rovfugle.

1. pladsen ungdomskategori

Thor Kragebæk har lavet dette billede af det fine liv i skovbunden om efteråret. Motiverne synger på sidste vers. Både svampen og løvfaldet omkring den. Thor ses her sammen med præmiesponsor Henrik Lindegaard Pries fra Fri Bikeshop Svendborg & Kolding.

2. pladsen ungdomskategori

Alfred Nor Kragebæk (der faktisk er bror til Thor der har vundet 1. pladsen!) har vundet 2. pladsen med dette dramatiske billede af måger der flyver henover havoverfladen.

3. pladsen i ungdomskategorien

Digthe Milton Nehm Brochstedt er faktisk en "gammel" kending af Skyd På Naturen konkurrencen. Hun fik nemlig en præmie i sidste års udgave. Her har hun foreviget et stille øjeblik ved Odense Å der deler Odense Zoologiske have i to. Broens røve farve giver en flot kontrast til de grønne farver i landskabet.