25 år med Fjord&Bælt

Fjord&Bælt har i 2020 25 års jubilæum

Den 15. marts for 25 år siden klippede Prins Joakim snoren til Fjord&Bælt Centret. Siden har Fjord&Bælt været den sikre havn for turister, borgere og ikke mindst skolebørn og forskere, som i alle årene har brugt Fjord&Bælt som videns- og researchcenter og til at blive inspireret af den forunderlige natur i havet.
Mette Thybo siger: Det er en fantastisk tid for os. Vi har flere gæster end nogensinde. Igennem de 25 år har over 1,5 millioner gæster besøgt centret og samarbejdet med forskere fra hele verden vokser og vokser. Vores arbejde er med til at skabe flere ambassadører for naturen. For også i dag er havet udsat for miljøtrusler, blandt andet på grund af menneskeskabt støj i havet”.

Fjord&Bælts 25-års jubilæum er blevet markeret med en verdensrekord og en international pris. Verdensrekorden er marsvinet Freja, som med sine gode livsvilkår er blevet 26 år. Der kendes ingen andre marsvin, der har nået samme alder nogetsteds. Den internationale pris er 1. præmien ved IMATA, der er verdens største pris indenfor træning og velfærd i havpattedyr.

Mette Thybo: ”Vi glæder os vildt til at fejre jubilæet med 25 forskellige særarrangementer i løbet af året, lige fra foredrag med Sebastian Klein om truede dyrearter til havsafari med picnic til Romsø”.

Mads Dirckinck-Holmfeld
Tidligere Kommunikationsleder F&B/Naturama
Tidligere Kommunikations- og markedsføringsansvarlig, F&B/Naturama