Aldersfordeling og helbredsstatus hos vilde marsvin og sæler

Gennem regelmæssige målinger af marsvinenes og sælernes kropsform på Fjord&Bælt, kan vi undersøge vækst og sæsonsafhængig kropsform hos vilde marsvin.

Sæler og marsvin vokser hurtigt i deres første leveår. Derudover varierer deres vægt kraftigt mellem sommer og vinter. I løbet af vinteren opbygger de et stort lager spæk for at holde på varmen. Det gør det muligt for dem at svømme omkring i iskoldt vand.

Gennem målinger af vores marsvins og sælers længde og kropsomfang, hver måned,  kan vi undersøge detaljeret hvordan deres vækst og sæsonsafhængige kropsform udvikler sig. Dette gøres både ved at tage fysiske mål under træningen, men også ved at fotografere dyrene på Fjord&Bælt fra forskellige vinkler. Gennem at sammenligne disse fotos med fysiske mål kan vi udvikle metoder til at måle på dyrenes kropsform og størrelse i det fri. Her bruger vi dronebilleder.

På denne måde kan vi undersøge dyrenes vækst og så kaldte BMI (som også bruges for at vurdere en kropsform og sundhed hos mennesker) for at forstå aldersfordeling og helbredsstatus hos de vilde marsvin og sæler.

Mads Dirckinck-Holmfeld
Tidligere Kommunikationsleder F&B/Naturama
Tidligere Kommunikations- og markedsføringsansvarlig, F&B/Naturama