Materialer

MaterialerTorsdag d. 28. oktober 2021

Pighvarre projekt – vi medvirker til at øge bestanden
Læs her hvordan vi forsøger at medvirke til bevarelse og udviklingen af pighvarre-bestanden.

MaterialerMandag d. 25. oktober 2021

Aldersfordeling og helbredsstatus hos vilde marsvin og sæler
Gennem regelmæssige målinger af marsvinenes og sælernes kropsform på Fjord&Bælt, kan vi undersøge vækst og sæsonsafhængig kropsform hos vilde marsvin.

MaterialerTorsdag d. 14. oktober 2021

Havpattedyr bruger lydene i deres navigation og til at skelne genstande fra hinanden.
Lyd transporteres 4,5 gange hurtige i vand end i luft. Havpattedyr bruger lydene i deres navigation og til at skelne genstande fra hinanden. Men hvordan skelner for eksempel marsvin mellem forskellige objekter? Det kan du læse om i denne artikel fra Journal of Experimental Biology.

MaterialerTorsdag d. 7. oktober 2021

Kampagnen mod Fjord&Bælts forskning i marsvin er misvisende
Læs artiklen hos videnskab.dk, hvor biolog Magnus Wahlberg forholder sig til den kritik, som Fjord&Bælt møder vedrørende hold af marsvin.

MaterialerTirsdag d. 5. oktober 2021

Opdager marsvin ikke nettet i jagten på fisk?
Fiskere oplever at vilde marsvin (Phocoena phocoena) kommer i karambolage med garn, hvor marsvin risikerer at drukne. Man tror, at marsvin går efter fiskene i garnet og på en eller anden måde ikke opdager nettet.

MaterialerFredag d. 1. oktober 2021

Ursula Siebert
Til daglig er Ursula Siebert direktør for Institute for Terrestrial and Aquatic Wildlife Research (ITAW) ved University of Veterinary Medicine Hannover, Foundation. Hun har været projektleder for over 300 nationale og internationale forskningsprojekter i løbet af de seneste år og har udgivet mere end 380 peer-reviewed publikationer. Hendes vigtigste arbejdsområde er dyrelivsbiologi og sundhed.

MaterialerFredag d. 24. september 2021

Harbour porpoises actively discriminate and intercept closely spaced targets
Directional biosonar beams allow echolocating harbour porpoises to actively discriminate and intercept closely spaced targets

MaterialerFredag d. 17. september 2021

Nye marsvin trives på Fjord&Bælt
Da de to nye marsvin først ankom til Fjord&Bælt var de begge underernæret og deres vejrtrækning var påvirket af parasitter i lungerne. Efter nogle uger, hvor vi sørgede for al den nødvendige fodring, nåede de begge en normalvægt i forhold til årstiden og deres alder. De fik desuden begge en speciel og grundig behandling imod parasitterne. Blodprøverne viser at begge er sunde og raske.

MaterialerFredag d. 17. september 2021

Peter Teglberg Madsen i radioprogrammet Vildt Naturligt
Professor Peter Teglberg Madsen, biolog med sansefysiologi som speciale er gæst i radioprogrammet "Vildt Naturligt" hvor han bl.a. forklarer hvalers brug af ekkolokalisering til at finde bytte.

MaterialerTorsdag d. 9. september 2021

Peter Teglberg Madsen
Peter Teglberg Madsen er biolog med sansefysiologi som speciale. Han er professor ved Institut for Biologi og Aarhus Institute of Advanced Studies, Aarhus Universitet. Peter har gennem en årrække samarbejdet med Fjord&Bælt omkring forskningsprojekter og blandt centrets tætteste rådgivere.