Finland vinder med denne fantastiske kreation

Oplev den og alle de andre smukke blomsterkreationer fra BLOMSTERHAV på Fjord&Bælt til og med 11. juni.

 

 

Top-florister fra Danmark, Norge og Finland deltog denne weekend i
BLOMSTERHAV 2023 på Fjord&Bælt i Kerteminde.
Det blev det finske hold med Petra Tapanila og Hanna Vehkalampi i spidsen,
der vandt med deres unikke blomsterkreationer tilpasset i Fjord&Bælts udstilling.

 

Du kan opleve alle værkerne på Fjord&Bælt frem til d. 11. juni. 2023.

1. præmie

 

Hanna Vehkalampi, Kukkapalvelu Vehkanna, Jyväskylä, Finland

Hanna er uddannet mesterflorist, fagdommer og hun har vundet det finske mesterskab i blomsterkunst i både 2014 og 2015. I 2014 vandt hun desuden Helsinki Open og blev Nordisk Mester i 2009.

Hanna er blandt Finlands bedste konkurrencebindere og florister og hun er indehaver af blomsterbutikken Kukkapalvelu Vehkanna i byen Jyväskylä i det centrale Finland.

 

Petra Tapanila, MOOY.flowers, Siilinjärvi, Finland

Petra er en meget erfaren konkurrencebinder og hun har vundet både sølv og bronze ved de finske mesterskaber i blomsterkunst. Petra er uddannet blomsterdekoratør og fagdommer.

2. præmie

Kristine Lyngsaa Gudiksen, KL Art Design, Ejby

Kristine har vundet Danmarksmesterskabet i Blomsterkunst i 2014 og 2016 og har repræsenteret Danmark ved VM i både 2015 (Berlin) og i 2019 (Philadelphia). Kristine er også regerende Nordisk Mester for landshold og vandt BLOMSTERHAV sammen med Jonas Jensen i 2022.  Kristine er indehaver af KL Art Blomster & Design I Ejby på Fyn og uddannet fagdommer.

Jonas Jensen, Jonas Jensen Blomsterdesign Aalborg

Han er en af Danmarks dygtigste florister og konkurrencebindere. Har vundet utallige Nordjyske mesterskaber, fik sølv ved EM for unge i 2004 og han har været på podiet ved flere internationale mesterskaber i udlandet. Jonas har deltaget i DM flere gange med en bronzemedalje som hidtil bedste resultat og så er han regerende Nordisk Mester for landshold. Mange vil kende ham fra ’Blomster til Stjernerne’ på TV3. Vinder af BLOMSTERHAV 2022 sammen med Kristine Lyngsaa Gudiksen. Indehaver af Jonas Jensen Blomsterdesign i Aalborg. Jonas er uddannet fagdommer.

3. præmie

Sanne Gelbjerg, Karina Eksklusiv Blomsterkunst, Vejle

Den erfarne konkurrencebinder vendte tilbage sidste år efter en del års pause og vandt guld i Tivolis store Blomsterdyst sammen med Mattias Holm. Sanne har over 20 års erfaring i faget og selvstændig med sin egen butik Karina Eksklusiv Blomsterkunst i Vejle.

Mattias Holm, Karina Eksklusiv Blomsterkunst, Vejle

Mattias er et af de unge lovende talenter i dansk konkurrencebinderi. Han har siden 2015 deltaget i en lang række konkurrencer herhjemme. I 2016 vandt han sølv ved DM for Juniorer og i 2022 blev han sammen med Sanne Gelbjerg kåret som vinder af Tivolis store Blomsterdyst i København.