.

 

 

Der venter en stor oplevelse, når top-florister fra hele Skandinavien deltager i BLOMSTERHAV 2023 på Fjord&Bælt i Kerteminde lørdag d.3. juni. Konkurrencen er i år udvidet til at omfatte deltagere fra både Danmark, Norge, Sverige og Finland.

Her på siden kan du læse om deltagerne, der er iblandt de bedste kunstnere i hele Norden.

Det er muligt at se værkerne på Fjord&Bælt frem til d. 11. juni. 2023

DANMARK HOLD1

Sanne Gelbjerg, Karina Eksklusiv Blomsterkunst, Vejle

Den erfarne konkurrencebinder vendte tilbage sidste år efter en del års pause og vandt guld i Tivolis store Blomsterdyst sammen med Mattias Holm. Sanne har over 20 års erfaring i faget og selvstændig med sin egen butik Karina Eksklusiv Blomsterkunst i Vejle.

Mattias Holm, Karina Eksklusiv Blomsterkunst, Vejle

Mattias er et af de unge lovende talenter i dansk konkurrencebinderi. Han har siden 2015 deltaget i en lang række konkurrencer herhjemme. I 2016 vandt han sølv ved DM for Juniorer og i 2022 blev han sammen med Sanne Gelbjerg kåret som vinder af Tivolis store Blomsterdyst i København.

 

DANMARK HOLD 2

Kristine Lyngsaa Gudiksen, KL Art Design, Ejby

Kristine har vundet Danmarksmesterskabet i Blomsterkunst i 2014 og 2016 og har repræsenteret Danmark ved VM i både 2015 (Berlin) og i 2019 (Philadelphia). Kristine er også regerende Nordisk Mester for landshold og vandt BLOMSTERHAV sammen med Jonas Jensen i 2022.  Kristine er indehaver af KL Art Blomster & Design I Ejby på Fyn og uddannet fagdommer.

Jonas Jensen, Jonas Jensen Blomsterdesign Aalborg

Han er en af Danmarks dygtigste florister og konkurrencebindere. Har vundet utallige Nordjyske mesterskaber, fik sølv ved EM for unge i 2004 og han har været på podiet ved flere internationale mesterskaber i udlandet. Jonas har deltaget i DM flere gange med en bronzemedalje som hidtil bedste resultat og så er han regerende Nordisk Mester for landshold. Mange vil kende ham fra ’Blomster til Stjernerne’ på TV3. Vinder af BLOMSTERHAV 2022 sammen med Kristine Lyngsaa Gudiksen. Indehaver af Jonas Jensen Blomsterdesign i Aalborg. Jonas er uddannet fagdommer.

DANMARK HOLD 3

Jeanett Christensen, Estilo Blomsterdesign, København

Hun er en forrygende dygtig florist, som nu vender tilbage til konkurrencebinderiet med sin deltagelse i BlomsterHav. Gennem årene har hun haft mange opgaver for virksomheder i både ind- og udland, hvor hun med stor succes har profileret sine kunder gennem blomsternes forunderlige sprog.

Jeanett har stor succes med egen virksomhed med speciale i store opgaver som bryllupper, hoteludsmykninger, events og store kongresser for både danske og udenlandske kunder. Jeanett bruges desuden meget binderi for modebranchen, især i forbindelse med de to store modemesser.

 

 

Elsebeth Pedersen, Elsebeth Blomsterbinderi, Rødovre

Hun er blandt de helt store navne i dansk konkurrencebinderi med deltagelse i DM hele fire gange og en titel som Danmarksmester i 2006. Det blev også til en bronzemedalje i Nordisk Mesterskab samme år, og i 2007 repræsenterede Elsebeth de rød-hvide farver ved EM i Slovenien. Hertil kommer flotte sejre i Københavnsmesterskabet og i Tivoli Cup. Som uddannet fagdommer har hun dømt i konkurrencer i både ind- og udland.

DANMARK HOLD 4

Berit Skjøttgaard Laursen, Blomster and Design, Aarhus

Regerende Danmarks Mester for 2. gang. Siden år 2000 har Berit modtaget 11 guldmedaljer, 8 sølv- og 3 bronzemedaljer.

Berit underviser som faglærer både i Danmark og i udlandet. Hun er uddannet fagdommer og er med i internationale grupper som FLOOS og Floral Fundamentals.

Berit er trendsætter indenfor blomsterdesign og meget engageret i blomsterbranchen.

 

Annette von Einem, Flower Design Studio, København

Annette von Einem har gang på gang skubbet grænserne for blomsterdesign, mode og event styling i mere end 30 år.

Hun rangerer blandt Europas bedste designere, og er anerkendt i branchen for sin position som trendsætter. Annettes værker og unikke designs ses i internationale magasiner, tidsskrifter, fagblade og kunstbøger.

Hendes visionære arbejde har skabt stor interesse for hendes stil og teknikker, og hun underviser på seminarer og workshops rundt om i verden og herhjemme i Danmark.

NORGE HOLD 5

Eilin Katarina Melkersen, Frøken Flood blomster og faglærer på BLOK, Oslo

Eilin er vinder af Norgesmesterskabet i 2014 (junior), tidligere Nordnorsk mester og nuværende Oslomester. Hun underviser i blomsterdekoratørfaget er censor for fagprøver og uddannet dommer. Eilin har udover sin fageksamen også uddannet sig i Experimental Expressions og Botanisk Design på den norske fagskole VEA.

Lisa Hesping, ShiShi, Oslo

Lisa er oprindelig uddannet i Tyskland, men har arbejdet i Norge i 10 år og har stor erfaring fra flere forskellige butikker både som blomsterdekoratør og daglig leder. I dag er hun ansat i en af landets førende blomsterbutikker i Oslo.

FINLAND HOLD 6

 

Hanna Vehkalampi, Kukkapalvelu Vehkanna, Jyväskylä, Finland

Hanna er uddannet mesterflorist, fagdommer og hun har vundet det finske mesterskab i blomsterkunst i både 2014 og 2015. I 2014 vandt hun desuden Helsinki Open og blev Nordisk Mester i 2009.

Hanna er blandt Finlands bedste konkurrencebindere og florister og hun er indehaver af blomsterbutikken Kukkapalvelu Vehkanna i byen Jyväskylä i det centrale Finland.

 

Petra Tapanila, MOOY.flowers, Siilinjärvi, Finland

Petra er en meget erfaren konkurrencebinder og hun har vundet både sølv og bronze ved de finske mesterskaber i blomsterkunst. Petra er uddannet blomsterdekoratør og fagdommer.